NOVICA


AlpStories je najpodjetniška ideja 2015

 

Personalizirana ekološka kozmetika AlpStories, podjetja Vastok - člana Tehnološkega parka Ljubljana, ki si jo vsak oblikuje po svojem okusu in pod svojo osebno znamko, je zmagovalka letošnjega izbora Časnika Finance Najpodjetniška ideja.

Trenutno lahko v spletni trgovini AlpStories po svoji formuli sestavite šest kozmetičnih izdelkov - od tekočih mil, mleka in olja za telo do gela, soli in masažnih olj.

Robot Baltazar iz izbranih sestavin zmeša kozmetični izdelek po vaši želji. Sami tudi oblikujete etiketo in kozmetični izdelek poimenujete, s tem pa gradite svojo osebno znamko kozmetike. Ko izdelek pod vašo znamko naroči kdo drug, še vi nekaj zaslužite. Ekipa podjetja Vastok, ki jo vodi Danijel Hubman, tako v digitalnem svetu razvija podobno večstopenjsko direktno prodajo, kot jo ima Avon. Hubman ima z neposredno prodajo bogate izkušnje, saj je 20 let delal v Studiu Moderna, kjer je zadnja leta kot član uprave skrbel za prodajo in IT.

Poslovni model od lanskega decembra že preizkušajo v Zagrebu, kjer je robot namešal več kot šest tisoč kozmetičnih izdelkov. Zadnji mesec to ponujajo tudi v Sloveniji, ciljajo pa na svetovni trg. Za širjenje na druge večje trge že iščejo partnerje. Za začetek jih mika vzhodna Evropa, zlasti Rusija in Romunija.

Danijel Hubman se je v razvoj AlpStories vrgel po 20 letih dela v Studiu Moderna. "Zdaj se počutim 20 let mlajšega, saj sem v start-upu. Prej, ko sem bil v Studiu Moderna, sem bil na velikem tankerju, zdaj pa se počutim kot na jadrnici, a ni mi žal," je dodal Hubman. Pri razvoju ideje o AlpStories je izhajal iz dejstva, da je danes vsak človek medij, saj po družabnih omrežjih obvešča druge in jih spremlja.

"Če obveščate druge o kozmetiki, ki ste jo pri nas oblikovali pod svojo znamko, in drugi kupijo kaj iz vaše kolekcije, vas nagradimo z deležem od prodaje, saj ste soustvarjali naše izdelke," je dodal zmagovalec večera.

Avtor: Maja Mastnak, 15.6.2015
 
 
Želiš prvi izvedeti kako se vključiti v ljubljansko podjetniško sredino? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati, najnovejše podjetniške trende in ostale odlične stvari?
Hitro, prijavi se na Start:up Ljubljana e-mail listo!